Alergologija

Alergijske bolesti se smatraju bolestima moderne civilizacije. One su u velikom porastu u poslednje vreme. Uzroci porasta alergijskih bolesti nisu upotpunosti razjašnjeni. Na njihov razvoj može uticati genetska predispozicija , izloženost  alergenima,savremeni način života ili visok stepen higijene.

Alergijeske bolesti su hronična stanja koja bitno utiču na kvalitet života i smanjuju radnu sposobnost, te je vrlo važno na vreme ih prepoznati i lečiti.

To je velika grupa oboljenja koja se najčešće ispoljavaju na putevima za disanje, očima,koži i sluzokoži.

Uzrok alergije se određuje na osnovu revnosno uzetih anamnestičkih podataka od pacijenta, odnosno posele iscrpnog razgovora alergologa i osobe sa alergijom, kao i na osnovu kožnih proba i alergijeskih testova iz krvi.Po razrešenju akutne epizode alergije se mogu ponavljati ako organizam ponovo dođe u kontakt sa alergenom, te je potrebno izbegavati kontakt  i sprovesti desenzibilizaciju.

U našoj poliklinici možete obaviti specijalistički pregled alergologa i kožne probe posle čega ćete dobiti preporuku za adekvatno lečenje i desenzibilizaciju.

Alergološke usluge

Pregled alergologa
Alergološki kožni testovi standardni
Alergološko testiranje na pojedine lekove

Razgovarajte sa Alegologom

RADNO VREME SVAKI RADNI DAN OD 7.00 – 20.00 I SUBOTOM  OD 7.00 – 13.00

010 311 988 / 064 19 34 102

consiliumdrspira@gmail.com

Stevana Sremca 50, Pirot