Radiologija

Ultrazvuk danas predstavlja nezamenljivu dijagnostičku metodu koja se široko primenjuje za otkrivanje brojnih patoloških promena u organizmu.

Poliklinika Consilium Dr Špira omogućava vam ultrazvučni pregled organa abdomena : jetra , žučna kesa , žučni vodovi , pankreas i slezina. A vrši i pregled  urinarnog sistema : bubrega , mokraćne bešike  i prostate kod muškaraca.
Kod pojedinih bolesti veoma je važno utvrditi  eventualno postojanje uvećanih linfnih žlezdi u stomaku , na vratu  , pazuhu i preponama , kao i prisustvo ascita , odnosno slobodne tečnosti  unutar trbušne šupljine , ili uvećenje nadbubrežnih žlezdi , koje takođe možete obaviti u našoj poliklinici.

ULTRAZVUK DOJKI je neškodljiv i efikasan te je zbog toga dobio široku primenu u dijagnostici oboljenja dojki.Uz samopregled dojki  ultrazvuk omogućava na vreme otkrivanje patoloških promena  u dojkama , što omogućuje , pojednostavljuje i olakšava lečenje.

ULTRAZVUČNI PREGLED ŠTITNE ŽLEZDE jednostavno i efikasno otkriva patološke promene i uz laboratorijske analize hormona , kao i uz pregled endokrinologa predstavlja pouzdanu metodu otkrivanja , lečenja  i praćenja oboljenja štitne žlezde.

ULTRAZVUČNI PREGELD TESTISA sa velikom sigurnošću otkriva ciste , tumore i druga oboljenja testisa.

ULTRAZVUK ABDOMENA I MALE KARLICE daje uvid u stanje organa : jetre, žučne kese , pankreasa , slezina , bubrega  , mokraćne bešike , prostate , materice i jajnika.Jednostavno se izvodi , neškodljiv je i predstavlja  pouzdanu i efikasnu metodu otkrivanja oboljenja ovih organa.Da bi se obavio ovaj pregled potrebno je da pacijent ne jede 5-6 sati pre pregleda i da dođe sa punom mokraćnom bešikom , tako što će 1 sat pre pregleda  popiti 4-5 čaša vode ili neke druge tečnosti.

Ultrazvučni aparati sa kolor doplerom , kakav poseduje naša poliklinika , omogućavaju i dobijanje informacija o funkciji svih prethodno navedenih organa , a takođe i pregled SRCA I KRVNIH SUDOVA pri čemu se vidi morfologija  srca i krvnih sudova  i mere brzine i karakteristike  protoka krvi kroz njih.

Naše Radiološke usluge

Ultrazvučni pregled abdomena i male karlice
Ultrazvučni pregled dojki
Ultrazvučni pregled štitne žlezde
Ultrazvučni pregled mekih tkiva ( vrata , pazuha , prepona , mišića , tumora )
Ultrazvučni pregled zglobova
Kolor dopler ehosonografija magistralnih arterija vrata
Kolor dopler ehosonografija arterija i vena ruku
Kolor dopler ehosonografija krvnih sudova abdomena ( aorte, donje šuplje vene , karličnih arterija i vena , portnog sistema)
Kolor dopler ehosonografski bubrežnih arterija
Kolor dopler ehosonografsija dojki

Razgovarajte sa Radiologom

RADNO VREME SVAKI RADNI DAN OD 08.00 – 21.00 I SUBOTOM  OD 08.00 – 13.00

010 311 988, 010 311 987 / 064 19 34 102

consiliumdrspira@gmail.com

Stevana Sremca 50, Pirot